Ugye már te is aláírtad a több apanapért indított petíciónkat?

Ha igen, terjeszd a kezdeményezést, és oszd meg az ismerőseiddel is. Ha még nem írtad alá, itt az ideje pár percet rászánnod egy igazán családbarát kezdeményezésre, és aláírni a petíciónkat, amit a minimum 30 nap fizetett apaszabadságért indítottunk.

A Magyarország által is elfogadott uniós irányelv alapján minimum tíz munkanapnyi fizetett szabadságott kellene biztosítani az apáknak gyermekük születése után. Ennek ellenére a magyar apák még mindig csak öt apanapot kapnak.

Minden esélyünk megvan arra, hogy sikeres legyen ez a petíció – csak te kellesz hozzá: oszd meg minél több emberrel!

A Kormány nem csak, hogy elfogadta a minimum 10 napot garantáló uniós irányelvet, de maga is részt vett a kidolgozásában. Éppen ezért bizonyos, hogy némi állampolgári nyomásra hajlandó lesz mielőbb a gyakorlatba is átültetni azt. Ha már ezt teszi, szeretnénk, ha az élen járó országokhoz hasonlóan nálunk is 30 nap lenne a biztosított apanapok száma.

Neked mindössze ennyit kell tenned ez ügyben:

1 Írd alá a petíciót!

2 Oszd meg ismerőseiddel, családtagjaiddal! Kérdd, hogy írják alá, osszák meg ők is!

A gyermek születése után különösen fontos, hogy minél több időt töltsön mindkét szülőjével a csecsemő. Kérdd te is, hogy Magyaroszágon, sok más európai országhoz hasonlóan, legalább 30 nap fizetett szabadság járjon az apáknak gyermekük születése után.

Ez a te ügyed is! Írd alá, és oszd meg a petíciót!

Kattints a képre, írd alá, oszd meg!