A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete is csatlakozott ügyünkhöz

Az apanapok számának emeléséért indított petíciónk híre örvendetesen terjed. Nemcsak magánszemélyek álltak kezdeményezésünk mellé, az érdekvédelem is egyre inkább felfigyel az általunk képvislet problémára. Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke videóüzenetben mondja el, miért tartja fontosnak, hogy támogassa a fizetett apaszabadság ügyét.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a magyar dolgozói érdekvédelem egyik legrégebbi szereplője, több mint száz éve munkálkodik azon, hogy tagjai jobb munkafeltételekkel dolgozhassanak. A saját szegmensében reprezentatív szakszervezet folyamatosan azon dogozik, hogy a kereskedelemben működő kollektívák minden tagjának érdekeit szem előtt tartsa. Ezért pontosan tudják, mivel jár a munkáltató, illetve a munkavállaló számára, ha a családba új gyermek érkezik, így tisztában vannak azzal is, mindenki jobban járna a fizetett apaszabadságok hosszának növelésével.

A KASZ elnöke, Karsai Zoltán háromgyerekes apuka lévén testközelből is megtapasztalta, milyen az, amikor nemcsak egy gyermek, hanem egy új család is születik, majd gyarapodik. Az fenti rövid videóban neked is elmeséli, hogyan élte meg mindezt, és azt is, miért tartja fontosnak, hogy ne csak magánemberként, hanem egy egész szakszervezet képvielőjeként is csatlakozzon a legalább 30 apanapért indított petíciónkhoz. Nézd meg a videót, és írd alá a petíciót te is!

(Kiemelt kép: Fortepan/Ivánkay Kálmán)